Facebook

Jelentkezés

EMAIL
JELENTKEZÉSI ŰRLAP

TELEFON:
Hotelinfo Kft.
06 30 678 9741
06 1 267 0896

A magyarországi rekordok regisztrátora: Gál Gábor

Kommentek

Címkék

advent (4) akadály (1) akku (1) alakzat (1) arányosság (3) autó (8) bab (1) Baja (1) betű (1) bivaly (1) bogács (1) bogrács (3) bohóc (1) bor (5) boríték (1) bugyi (1) büntető (1) busavasalás (1) busz (1) cinke (1) cipő (1) citera (1) citrom (1) colstok (1) csárdás (2) csergetés (1) csocsó (2) csokoládé (3) csónak (1) csoportos (135) csuklófogás (1) csúszda (1) cukor (1) díj (3) disznósajt (1) DJ (2) doboz (1) dominó (1) EDDA (1) édesség (12) egri (1) előadás (5) élőkép (2) emberlánc (1) ének (5) energia (1) eper (1) erő (37) étlap (1) évforduló (1) ezermester (2) fa (1) fakanál (1) falfestés (1) falu (2) fánk (9) film (2) fizikai kisérlet (1) flitter (1) fodrász (2) fogmosás (1) forralt bor (1) frizura (2) fröccs (2) fűnyírás (1) fürdőruha (1) futás (1) gasztronómia (126) gépírás (5) gödöllő (1) gomb (1) gombóc (1) gombóc artúr (1) gótbetű írás (1) grillázs (1) gulyás (2) gyerekrajz (2) gyertya (3) gyöngy (7) gyorsasági (13) gyűjtemény (11) gyümölcs (1) hajó (1) hal (5) halászlé (2) halfasírt (1) hamburger (1) harcsa (1) harművészet (1) hastánc (1) helikopter (1) hólyagütés (1) hosszú (2) hurka (3) hús (2) húsgombócleves (1) húsvét (1) időtartam (2) íjász (2) írás (1) játék (5) játékvezetés (1) jóslás (1) kalács (2) kamion (2) kangoo (2) káposzta (2) káposztás (1) karikatúra (1) kenyér (5) kép (1) képeslap (1) kézenállás (2) kocsonya (6) kokárda (1) koktél (5) kolbász (6) koncert (1) könyv (7) kor (4) köröm (1) kosár (1) kosárlabda (3) koszorú (5) kötélhúzás (1) kristály (1) kutya (1) kvircedli (1) labda (1) lángos (5) lecsó (5) legfiatalabb (1) lego (1) leves (2) (2) locsolás (1) lóhere (1) lufi (3) mackó (3) macska (1) madzag (1) makett (2) malac (1) maraton (106) masszázs (2) matematika (2) mennyiségi (148) méret (137) mese (4) méz (1) mézeskalács (2) modell (1) mosópor csomag (1) motor (7) mozaik (1) munka (1) műsorvezető (1) műzli (1) nevetés (3) nick (4) nóta (8) olló (1) opel (1) orgona (1) origami (1) óvoda (1) palacsinta (17) pálinka (3) papírhajó (2) papírlánc (2) paprika (1) papucs (1) petanque (1) pezsgő (2) piramis (1) pogácsa (2) pohár (2) pörkölt (5) produkció (1) puliszka (2) ragu (1) rajz (2) relatív (2) repülés (1) rétes (7) röplabda (1) Rubik kocka (2) sakk (1) sárgabarack (1) Sárvár (1) slambuc (2) smink (2) sólet (1) somlói (2) sör (2) sörivás (1) spinning (3) sport (57) steak (1) sülysáp (1) sütemény (5) szalonna (2) szendvics (1) szerencs (1) szerszám (1) színház (2) szkander (1) szótár (1) tál (1) tánc (13) tanóra (6) tányér (1) tárcsa (1) tarhonya (1) tégla (1) tejberizs (1) tejfog (1) teke (5) tócsni (1) tojásrántotta (1) tömegszerűségi (90) torna (3) torta (7) törzsgárga tag (3) trabant (1) traktor (1) tutaj (1) tyúk (1) ügyességi (16) újraélesztés (9) újság (1) ulti (1) utazás (1) vadpörkölt (1) vashevítés (1) vattacukor (3) vectra (1) vers (7) vízivás (1) zene (6) zöldség (1) Címkefelhő

1,2 tonnás a legnagyobb lecsó

2012.09.03. 10:49 rekorder

Az Esztári Lecsófesztiválon 2012. szeptember 1-jén Benke Laci bácsi vezetésével megdöntötték a legnagyobb lecsó magyarországi rekordját. Az Esztár Fejlődéséért Alapítvánnyal közösen készített óriás ételt egy 4 méter átmérőjű, 0,55 méter oldalfal-magasságú hegesztett saválló acél edényben főzték meg, melynek számított űrtartalma 6-6,5 köbméter volt.

A rekordkísérlethez a résztvevők a következő alapanyagokat használták fel: 197 kg szeletelt, tisztított vöröshagyma, 804 kg szeletelt paprika, 230 kg paradicsom, 76 kg lecsókolbász, 30 kg mangalica szalonna, 70 liter finomított napraforgó étolaj és 5 kg piros paprika por. A hagyma és a paprika aprítására előző nap került sor, a paradicsomot a helyszínen, közvetlenül a főzés előtt szeletelték fel.

7 óra 15 perckor meggyújtották a gázégőket a főzőedény alatt, ekkor 50 liter olajat öntöttek bele és 7 óra 16 perckor beletették a 197 kg hagymát. 7 óra 20 perckor Szécsi Tamás, Esztár község polgármestere köszöntő szavaival és a lelkészi áldással kezdetét vette a lecsófőzés. 7 óra 55 perckor megkezdték a paradicsom felszeletelését, 8 óra 12 perckor hozzáadták az első adag paprikát, majd ezt követően fokozatosan 3 kg Delikát fűszerkeveréket adtak a készülő lecsóhoz. 8 óra 40 perckor felszeletelték a 215 kg paradicsomot, 9 óra 45 perckor 0,5 kg piros paprikát tettek az edénybe, majd hozzáöntötték a maradék paprikát és megsózták. 10 óra 05 perckor beleöntötték az edénybe a paradicsom felét és némi borsot adtak hozzá. 11 órakor hozzáöntötték az előre lepirított szalonnát és a 76 kg szeletelt lecsókolbászt a készülő ételhez. 11 óra 10 perckor további 2 kg sót adtak a lecsóhoz. Összesen mintegy 1,4 tonna alapanyagot használtak fel.

11 óra 55 perckor elzárták a főzőedény alatti égők gázcsapjait, Benke László mesterszakács bejelentette, hogy elkészült a lecsó, kezdetét vette az edény kiürítése és a kész étel mennyiségének mérlegelése. A lecsó tömegét 1185 kg-ban határozták meg. A mérési pontosságot és az elkövetett mérési hibákat is figyelembe véve megállapítható volt, hogy 5900 adagnál biztosan több lecsó került elkészítésre a helyszínen a kísérletezők által.

lecso1.jpg

lecso2.jpg

Címkék: gasztronómia lecsó mennyiségi

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rekordok.blog.hu/api/trackback/id/tr595520461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.