Hajdúnánáson, a Városi Gyermeknap rendezvényén 2012. május 26-án a Jedlik Ányos Szikvíz Lovagrend közreműködésével a Bocskai István Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Egységes Pedagógiai Szakszolgálat szervezésében a város önkormányzata felállította a legnagyobb mennyiségű, egyszerre egy edényben elkészített slambuc mennyiségi rekordját.
A városi kemping előtt felállított nagyméretű főzőedénynél a Gál Lajos és Hódos Antal vezette szakácscsapat 225 kg nyers tömegű burgonyából, 25 kg vöröshagymából, 60 kg aprított szalonnából, 10 kg zsírból, 90 kg száraztésztából, 2 kg őrölt pirospaprikából, 3 kg sóból, 1 kg fokhagymából, 0,3 kg őrölt feketeborsból, 10 kg előre elkészített házi lecsóból, 5 kg darált házi pritamin paprikából és mintegy 150 liternyi főzővízből készítette el a több mint fél tonnányi slambucot. A slambuc, vagy más néven öhön főzéséhez az alapanyagok egy részét előző nap a Hajdúnánási Gyermek- és Közétkeztetési Nonprofit Kft. konyhájában készítették elő, ott tisztították és darabolták a burgonyát, a hagymát és a szalonnát. A slambuc receptjét id. Hódos Antal szolgáltatta.
9 óra 05 perckor a kísérletben résztvevők elfoglalták helyüket a sütőedénynél, ahol a 9 óra 12 perckor történt tűzgyújtást követően 10 liter mangalica zsírt öntöttek a sütőedénybe, majd 9 óra 15 perckor beleöntötték a két fémláda szalonnát, majd 9 óra 25 perckor az aprított vöröshagymát, 10 óra 10 perckor a lecsót és 10 óra 15 perckor a pritamin paprikát. 10 óra 20 perces kezdettel több részletben hozzáadták a krumplit és 1 kg fűszerpaprikát. 10 óra 40 perckor a maradék fűszerből, a 2 kg pirospaprikából és az őrölt borsból meleg vízzel oldatot készítettek és ezt öntötték az edénybe, miközben hozzáadtak több tíz liternyi főzővizet. 11 óra 55 perckor több részletben hozzáadták a tésztát az ételhez, ezzel a 800 literes edény színültig megtelt a készülő slambuccal. 12 óra 25 perckor a jelen lévő szakácsok közös erővel, főzőlapátjaik segítségével megfordították a slambucot. Ezzel a mozdulattal a több mint 500 kg alapanyag lesütése, a főzés végső fázisa kezdődött meg. 12 óra 47 perckor Gál Lajos, a főzés vezetője bejelentette, hogy elkészült a slambuc és megkezdődhetett a kiosztás, először a rendezvényen megjelent gyermekek számára. A rekordkísérlet ezzel rendben befejeződött. A szokványos éttermi normaadag figyelembe vételével a kész slambuc kb. 2000-2200 adagnak felelt meg.