A 2011. július 5. és 9. közötti időben Derekegyház község az ismét megrendezésre került Palacsintafesztivál fő programjaként felállította a leghosszabb ideig tartó folyamatos palacsintasütés csoportos maratoni időtartam rekordját.
A derekegyházi kultúrház bejárata előtt, az autóbusz-forduló mellett, az úttest szélén felállított sátorban közel 106 órán át folyamatosan lehetett bármikor frissen sült palacsintát kapni. Ezzel Derekegyház volt az első település Magyarországon, ahol a helyi Sárai család szervezésében lebonyolított rekordkísérlet során éjjel-nappal készült palacsinta napokon át.
A palacsintára még az éjszakai és a hajnali órákban is voltak jelentkezők, így a folyamatos sütési tevékenység kapacitása egyetlen gáztűzhelyen kevésnek bizonyult, ezért másik tűzhelyet is beüzemeltek. A több sütőhelyen az ugyancsak folyamatosan jelentkező önkéntes, az előzetes listában nem szereplő résztvevők biztosították a sütés folyamatosságát az igények kielégítésére. 2011. július 9-én 18 óra 45 perckor összesítették az addig kisütött palacsinták számát, amely a 18 órakor lezárt számlálási jegyzőkönyv tanúsága szerint 12186 darab volt, emellett elkészült a kísérlet időtartama alatt a sátor mellett felállított fatüzelésű, téglából körülrakott sütőhelyen legalább 20 darab óriási, egy méter átmérőt meghaladó méretű palacsinta is Sárai Zsolt készítésében. 2011. július 9-én 19 óra 42 perckor a kísérletben résztvevők önként abbahagyták a palacsintasütést. A kísérlet 6342 perce alatt összesen 12542 darab normál és kb. 20 óriás palacsinta készült el, a teljes kisütött mennyiséghez kb. 800 liter folyadékot, kb. 400 kg lisztet és kb. 40 kg cukrot használtak fel, a legnagyobb igények időszakában egyszerre 6 személy 14 lángon sütötte a palacsintákat.