Jászberény Érpart településrészén a tél egyik leghidegebb napján 760 liter forralt bort főztek egyszerre, amelyet ezerkétszázan kóstoltak együtt a mínusz tíz foknál is hidegebb, napos délutánon. 2010. december 29-én reggel a helyszínen felállításra került egy kb. 780 liter térfogatú, felfelé enyhén szűkülő henger alakú főzőüst, melyet a forralt bor készítése alatt alulról PB gázpalackról működtetett gázégőfejjel melegítettek. A forralt bor elkészítésére egy helyi szakácsot kért fel a kísérlet két szervezője, Kocsán László és Szántai Attila. A forralt bor készítése 9 órakor kezdődött, amikor a helyi felajánlásból származó, összesen 32 darab szabványos műanyag, 22 liter űrtartalmú boros kannából a főzőedénybe öntötte az Olaszrizlinget Halasi Imre, a szakács. A forralt bor elfogyasztásához kapcsolódóan megkísérelték a legtöbb résztvevővel megrendezett tömeges forralt bor ivás rekordját is megdönteni.
9 óra 10 perckor megkezdték az előkészített alapanyagok edénybe töltését. A 32 darab 22 literes műanyag kanna Olaszrizlingből 29 kannával töltöttek az edénybe, ezen kívül 80 liter cukoroldatot és 41 liter fűszeroldatot adtak még hozzá. Az összesen 755 liter +/- 5 liter betöltött, 0 és 10 Celsius fok közötti hőmérsékletű folyadék majdnem színültig megtöltötte az üstöt. A sziruphoz és a fűszeroldathoz 60 kg cukrot, 1,5 kg fahéjat, 1 kg szegfűborsot és 2 kg szegfűszeget használtak fel. Ezeket előzetesen a helyi Aranysas étterem konyháján oldatokká főzték össze. A gázégőt 9 óra 30 perckor gyújtották meg az üst alatt. 11 óra 10 perckor 61,2 Celsius fok volt az üstben a bor hőmérséklete. Ekkor Halasi Imre szakács további 2 kg cukrot öntött kóstolása után a készülő forralt borhoz, majd beleaprított az edénybe 4 kg narancsot. A forralt bort 13 óra 14 perckor kezdték osztani hét osztóhelyen.
A közös ivás rekordkísérletére 13 óra 32 perckor került sor. A rekordkísérletben résztvevők a műsorvezető vezényszavára felmutatták a boros poharat, majd megkezdődött a közös forralt bor ivás, amely egy percig tartott. A helyszíni számlálás során 22-24 oszlopban átlagosan 42-54 főt sikerült megszámolni, ezzel a jelen lévő forralt bor-ivók száma 920 és 1300 fő közé volt tehető.