Jelentkezés

EMAIL
JELENTKEZÉSI ŰRLAP

TELEFON:
Hotelinfo Kft.
06 30 678 9741
06 1 267 0896

A magyarországi rekordok regisztrátora: Gál Gábor

Kommentek

Címkék

advent (4) akadály (1) akku (1) alakzat (1) arányosság (3) autó (8) bab (1) Baja (1) betű (1) bivaly (1) bogács (1) bogrács (3) bohóc (1) bor (5) boríték (1) bugyi (1) büntető (1) busavasalás (1) busz (1) cinke (1) cipő (1) citera (1) citrom (1) colstok (1) csárdás (2) csergetés (1) csocsó (2) csokoládé (3) csónak (1) csoportos (135) csuklófogás (1) csúszda (1) cukor (1) díj (3) disznósajt (1) DJ (2) doboz (1) dominó (1) EDDA (1) édesség (12) egri (1) előadás (5) élőkép (2) emberlánc (1) ének (5) energia (1) eper (1) erő (37) étlap (1) évforduló (1) ezermester (2) fa (1) fakanál (1) falfestés (1) falu (2) fánk (9) film (2) fizikai kisérlet (1) flitter (1) fodrász (2) fogmosás (1) forralt bor (1) frizura (2) fröccs (2) fűnyírás (1) fürdőruha (1) futás (1) gasztronómia (126) gépírás (5) gödöllő (1) gomb (1) gombóc (1) gombóc artúr (1) gótbetű írás (1) grillázs (1) gulyás (2) gyerekrajz (2) gyertya (3) gyöngy (7) gyorsasági (13) gyűjtemény (11) gyümölcs (1) hajó (1) hal (5) halászlé (2) halfasírt (1) hamburger (1) harcsa (1) harművészet (1) hastánc (1) helikopter (1) hólyagütés (1) hosszú (2) hurka (3) hús (2) húsgombócleves (1) húsvét (1) időtartam (2) íjász (2) írás (1) játék (5) játékvezetés (1) jóslás (1) kalács (2) kamion (2) kangoo (2) káposzta (2) káposztás (1) karikatúra (1) kenyér (5) kép (1) képeslap (1) kézenállás (2) kocsonya (6) kokárda (1) koktél (5) kolbász (6) koncert (1) könyv (7) kor (4) köröm (1) kosár (1) kosárlabda (3) koszorú (5) kötélhúzás (1) kristály (1) kutya (1) kvircedli (1) labda (1) lángos (5) lecsó (5) legfiatalabb (1) lego (1) leves (2) (2) locsolás (1) lóhere (1) lufi (3) mackó (3) macska (1) madzag (1) makett (2) malac (1) maraton (106) masszázs (2) matematika (2) mennyiségi (148) méret (137) mese (4) méz (1) mézeskalács (2) modell (1) mosópor csomag (1) motor (7) mozaik (1) munka (1) műsorvezető (1) műzli (1) nevetés (3) nick (4) nóta (8) olló (1) opel (1) orgona (1) origami (1) óvoda (1) palacsinta (17) pálinka (3) papírhajó (2) papírlánc (2) paprika (1) papucs (1) petanque (1) pezsgő (2) piramis (1) pogácsa (2) pohár (2) pörkölt (5) produkció (1) puliszka (2) ragu (1) rajz (2) relatív (2) repülés (1) rétes (7) röplabda (1) Rubik kocka (2) sakk (1) sárgabarack (1) Sárvár (1) slambuc (2) smink (2) sólet (1) somlói (2) sör (2) sörivás (1) spinning (3) sport (57) steak (1) sülysáp (1) sütemény (5) szalonna (2) szendvics (1) szerencs (1) szerszám (1) színház (2) szkander (1) szótár (1) tál (1) tánc (13) tanóra (6) tányér (1) tárcsa (1) tarhonya (1) tégla (1) tejberizs (1) tejfog (1) teke (5) tócsni (1) tojásrántotta (1) tömegszerűségi (90) torna (3) torta (7) törzsgárga tag (3) trabant (1) traktor (1) tutaj (1) tyúk (1) ügyességi (16) újraélesztés (9) újság (1) ulti (1) utazás (1) vadpörkölt (1) vashevítés (1) vattacukor (3) vectra (1) vers (7) vízivás (1) zene (6) zöldség (1) Címkefelhő

A legnagyobb forralt bor

2011.01.02. 07:12 rekorder

Jászberény Érpart településrészén a tél egyik leghidegebb napján 760 liter forralt bort főztek egyszerre, amelyet ezerkétszázan kóstoltak együtt a mínusz tíz foknál is hidegebb, napos délutánon. 2010. december 29-én reggel a helyszínen felállításra került egy kb. 780 liter térfogatú, felfelé enyhén szűkülő henger alakú főzőüst, melyet a forralt bor készítése alatt alulról PB gázpalackról működtetett gázégőfejjel melegítettek. A forralt bor elkészítésére egy helyi szakácsot kért fel a kísérlet két szervezője, Kocsán László és Szántai Attila. A forralt bor készítése 9 órakor kezdődött, amikor a helyi felajánlásból származó, összesen 32 darab szabványos műanyag, 22 liter űrtartalmú boros kannából a főzőedénybe öntötte az Olaszrizlinget Halasi Imre, a szakács. A forralt bor elfogyasztásához kapcsolódóan megkísérelték a legtöbb résztvevővel megrendezett tömeges forralt bor ivás rekordját is megdönteni.

9 óra 10 perckor megkezdték az előkészített alapanyagok edénybe töltését. A 32 darab 22 literes műanyag kanna Olaszrizlingből 29 kannával töltöttek az edénybe, ezen kívül 80 liter cukoroldatot és 41 liter fűszeroldatot adtak még hozzá. Az összesen 755 liter +/- 5 liter betöltött, 0 és 10 Celsius fok közötti hőmérsékletű folyadék majdnem színültig megtöltötte az üstöt. A sziruphoz és a fűszeroldathoz 60 kg cukrot, 1,5 kg fahéjat, 1 kg szegfűborsot és 2 kg szegfűszeget használtak fel. Ezeket előzetesen a helyi Aranysas étterem konyháján oldatokká főzték össze.  A gázégőt 9 óra 30 perckor gyújtották meg az üst alatt. 11 óra 10 perckor 61,2 Celsius fok volt az üstben a bor hőmérséklete. Ekkor Halasi Imre szakács további 2 kg cukrot öntött kóstolása után a készülő forralt borhoz, majd beleaprított az edénybe 4 kg narancsot. A forralt bort 13 óra 14 perckor kezdték osztani hét osztóhelyen.

A közös ivás rekordkísérletére 13 óra 32 perckor került sor. A rekordkísérletben résztvevők a műsorvezető vezényszavára felmutatták a boros poharat, majd megkezdődött a közös forralt bor ivás, amely egy percig tartott. A helyszíni számlálás során 22-24 oszlopban átlagosan 42-54 főt sikerült megszámolni, ezzel a jelen lévő forralt bor-ivók száma 920 és 1300 fő közé volt tehető.

sam_5499.jpg

Címkék: bor gasztronómia mennyiségi

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rekordok.blog.hu/api/trackback/id/tr435520336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása