A siófoki Tojásfesztiválon 2010. október 9-én a Petőfi sétány melletti parkolóban készült el az ország azóta is legnagyobb tükörtojása. Bojtor Tibor szakács és Benke László mesterszakács vezetésével az óriás tükörtojást fertőtlenített, felületkezelt héjú JUTI tojásból a Pasteur Tojásfeldolgozó Kft. támogatásával készítették el.
A sütésre egy erre a célra készített, rozsdamentes serpenyőt állítottak fel az alatta lévő fém tüzelőtartó tetejére. A pontosan kör alakú serpenyő átmérője a helyszíni mérés szerint 144,5 centiméter volt és 25 mm magas peremmel rendelkezett. A belsejében 80 centiméter átmérőjű körben két menetben összekötött, 2 centiméter szélességű gépi szalagfűrészlapot helyeztek el abból a célból, hogy a sütés során elválasszák vele a még folyékony tojássárgáját a fehérjétől. A sütéshez előkészítettek továbbá 5 liter napraforgó étolajat, 0,25 kg őrölt feketeborsot, 1 kg őrölt szegedi csemege pirospaprikát, 1 kg ételízesítőt, 9 darab nagy méretű csípős zöldpaprikát és 7 kg szalonnát tarajosra sütve. A sütéshez 15 óra 48 perckor Bojtor Tibor és segítői megkezdték a tojások feltörését úgy, hogy a sárgáját és a fehérjét szétválasztva külön-külön műanyag edényekbe öntötték. A tüzet a serpenyő alatt 16 óra 30 perckor gyújtották meg. Ezután 16 óra 57 perckor a sárgáját beleöntötték a serpenyő belső terébe és 17 órakor folyamatosan hozzáöntötték a fehérjét is. A tükörtojást készítő két szakács szerint 17 óra 20 perckor elkészült az étel és levették a tűzhelyről, majd a mellette felállított asztalra helyezték a serpenyőt.
Őrölt borssal, pirospaprikával, csípős zöldpaprikával és az előre elkészített tarajos sült szalonnával díszítették az ország legnagyobb tükörtojását, amely 17 óra 55 perckor elfogyott, a közönség ugyanis ízletesnek találta a hatalmas tojásételt.