24 órás csoportos tésztasütés kategóriájában döntötték meg a kazáriak a kerek, helyben laskának nevezett, vaslapon sült kruplilángosukkal a győri egyetemisták tavasszal felállított palacsintarekordját. Míg a 15-25 centiméter átmérőjű, zsírban sütött palacsintából Győrött egy nap alatt 5122 darab készült, addig Kazáron a helyi népi ételből, a főtt, tört krumpli alapú, vaslapon sütött, ugyancsak kerek és lapos finomságból 5679 darab.
A Kazári Laskafesztivál és Tócsni Parti rendezvényen a település lakóinak 12 fős csapata megállás nélkül sütött, hagyományos módon, a tűzhelyek forró felületén. Május 29-én 10 óra 58 perckor az első nyers tészta tűzhelyre felhelyezésével kezdetét vette a sütés. A kísérlet céljára három Salgó gyártmányú, fatüzeléses konyhai tűzhelyeket használtak fel, azonban 29-én 19 óra 56 perckor beüzemelték a negyedik tűzhelyet is, a kísérlet végéig négy tűzhelyen sütötték egyszerre a laskát. A kísérlet 24 órája alatt felhasználtak 448 kg nyers burgonyát, 110 kg lisztet, 7,6 kg zsírt, 6 kg sót, a tüzeléshez 100 kg tűzifát és 2 darab, 11 kg-os PB gázpalackot a burgonya megfőzésére, amelyekből végül 5679 darab laska került előállításra.