Ismét kocsonyarekord helyszíne volt az 5. alkalommal megrendezésre került felsőtárkányi Kocsonyafőző Verseny. A Park Hotel Táltos konyháján az előző években elkészültnél ismét nagyobb, több mint 120 adagos kocsonyát készítettek a többszörösen is magyar rekorder Jankó család tagjai. A legnagyobb tányér kocsonyához 2010. február 5-én 33 kg körmöt, 7 kg sertésbőrt, fűszereket, 2,5 kg vöröshagymát, 3 kg fokhagymát és 57 liter vizet használtak fel a főzés során. A dermedésben lévő kocsonyát és a tányért 6-án délután 16 órakor az MTI újságírói jelenlétében lemérték.
A kocsonya tálalására felhasznált, gömbszelet alakú üvegtányér átmérője 127 cm, legnagyobb mélysége 13 cm volt, az anyagát alkotó üveg 6 mm vastagságú, a tányérban lévő kocsonya felülete 115 cm átmérőjű kör formájú volt, legnagyobb mélysége 12 cm, így az étel a tányért majdnem teljesen kitöltötte. A megdermedt kocsonyát és a rekord méretű üvegtálat 17 óra 30 perckor bemutatták a rendezvény közönségének. A közönség, mely a kocsonyafőző verseny résztvevőiből és a látogatókból állt, a Park Hotel Táltos éttermének nagytermében kóstolhatta meg a rekordméretű tányér kocsonyát, amely a szokásos éttermi adagok mennyisége alapján több mint 120 adagnak felelt meg. Ezzel a rekordkísérletet szervező Jankó István mesterszakács, szállodavezető, valamint a kocsonyát készítő Ifj. Jankó István és Jankó Róbert szakácsok megdöntötték saját korábbi méretrekordjukat.