2009. december 12-én Gyöngyöstarjánban a Polgármesteri Hivatal előtti téren Pálosi Györgyné művelődésszervező vezetésével a település Luca napi rendezvényén, a két évvel korábbi rekordkísérlethez hasonlóan ismét óriás mennyiségű forralt bort készítettek. A cél most 400 liternél is több gyöngyöstarjáni recept alapján készült forralt bor helyszíni készítése és elfogyasztása volt, megdöntve ezzel a Sárváron egy héttel korábban felállított eddigi rekordot. A forralt bort fatüzelésű, rozsdamentes üstben készítették el és rögtön utána a helyszínen 2,5 dl-es bögrékben ill. műanyag poharakban kimérték.
A forralt bort a gyöngyöstarjáni borászok csapata által felajánlott fehér borból készítette el Kuti János gyöngyöstarjáni mesterszakács.
14 óra 36 perckor töltötték az üstbe az összesen 377 liter bort 21 kannából, majd a melegítése közben 30 kg kristálycukrot öntöttek hozzá és megfűszerezték, amelyhez 75 gramm tört fahéjat, 70 gramm egész szegfűszeget és 45 gramm szegfűborsot használtak fel. 16 óra 11 perckor az elkészült forralt bor mennyiségét ismét meghatározták. Ekkor a folyadék felszíne 26 centiméterre volt az edény peremétől, így a számítással 401 literes összmennyiség adódott. A forralt bor 19 óra 15 perckor elfogyott. Az osztás során egy pohárba átlagosan mintegy 2,2 dl mennyiséget adtak ki, így megállapítható, hogy ezernyolcszáz adagot meghaladó mennyiséget fogyasztottak el a rendezvényen jelen lévők kevesebb mint három óra alatt.