Jelentkezés

EMAIL
JELENTKEZÉSI ŰRLAP

TELEFON:
Hotelinfo Kft.
06 30 678 9741
06 1 267 0896

A magyarországi rekordok regisztrátora: Gál Gábor

Kommentek

Címkék

advent (4) akadály (1) akku (1) alakzat (1) arányosság (3) autó (8) bab (1) Baja (1) betű (1) bivaly (1) bogács (1) bogrács (3) bohóc (1) bor (5) boríték (1) bugyi (1) büntető (1) busavasalás (1) busz (1) cinke (1) cipő (1) citera (1) citrom (1) colstok (1) csárdás (2) csergetés (1) csocsó (2) csokoládé (3) csónak (1) csoportos (135) csuklófogás (1) csúszda (1) cukor (1) díj (3) disznósajt (1) DJ (2) doboz (1) dominó (1) EDDA (1) édesség (12) egri (1) előadás (5) élőkép (2) emberlánc (1) ének (5) energia (1) eper (1) erő (37) étlap (1) évforduló (1) ezermester (2) fa (1) fakanál (1) falfestés (1) falu (2) fánk (9) film (2) fizikai kisérlet (1) flitter (1) fodrász (2) fogmosás (1) forralt bor (1) frizura (2) fröccs (2) fűnyírás (1) fürdőruha (1) futás (1) gasztronómia (126) gépírás (5) gödöllő (1) gomb (1) gombóc (1) gombóc artúr (1) gótbetű írás (1) grillázs (1) gulyás (2) gyerekrajz (2) gyertya (3) gyöngy (7) gyorsasági (13) gyűjtemény (11) gyümölcs (1) hajó (1) hal (5) halászlé (2) halfasírt (1) hamburger (1) harcsa (1) harművészet (1) hastánc (1) helikopter (1) hólyagütés (1) hosszú (2) hurka (3) hús (2) húsgombócleves (1) húsvét (1) időtartam (2) íjász (2) írás (1) játék (5) játékvezetés (1) jóslás (1) kalács (2) kamion (2) kangoo (2) káposzta (2) káposztás (1) karikatúra (1) kenyér (5) kép (1) képeslap (1) kézenállás (2) kocsonya (6) kokárda (1) koktél (5) kolbász (6) koncert (1) könyv (7) kor (4) köröm (1) kosár (1) kosárlabda (3) koszorú (5) kötélhúzás (1) kristály (1) kutya (1) kvircedli (1) labda (1) lángos (5) lecsó (5) legfiatalabb (1) lego (1) leves (2) (2) locsolás (1) lóhere (1) lufi (3) mackó (3) macska (1) madzag (1) makett (2) malac (1) maraton (106) masszázs (2) matematika (2) mennyiségi (148) méret (137) mese (4) méz (1) mézeskalács (2) modell (1) mosópor csomag (1) motor (7) mozaik (1) munka (1) műsorvezető (1) műzli (1) nevetés (3) nick (4) nóta (8) olló (1) opel (1) orgona (1) origami (1) óvoda (1) palacsinta (17) pálinka (3) papírhajó (2) papírlánc (2) paprika (1) papucs (1) petanque (1) pezsgő (2) piramis (1) pogácsa (2) pohár (2) pörkölt (5) produkció (1) puliszka (2) ragu (1) rajz (2) relatív (2) repülés (1) rétes (7) röplabda (1) Rubik kocka (2) sakk (1) sárgabarack (1) Sárvár (1) slambuc (2) smink (2) sólet (1) somlói (2) sör (2) sörivás (1) spinning (3) sport (57) steak (1) sülysáp (1) sütemény (5) szalonna (2) szendvics (1) szerencs (1) szerszám (1) színház (2) szkander (1) szótár (1) tál (1) tánc (13) tanóra (6) tányér (1) tárcsa (1) tarhonya (1) tégla (1) tejberizs (1) tejfog (1) teke (5) tócsni (1) tojásrántotta (1) tömegszerűségi (90) torna (3) torta (7) törzsgárga tag (3) trabant (1) traktor (1) tutaj (1) tyúk (1) ügyességi (16) újraélesztés (9) újság (1) ulti (1) utazás (1) vadpörkölt (1) vashevítés (1) vattacukor (3) vectra (1) vers (7) vízivás (1) zene (6) zöldség (1) Címkefelhő

Kettős rekord Sárváron: forralt bor és egy tömegszerűségi csúcs

2009.12.07. 07:12 rekorder

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő bejárata előtti téren, a fürdő és az A-Z PRodukció Kft. 2009. december 4-én délután közösen felállította a legtöbb résztvevővel megrendezett tömeges forralt bor ivás rekordját, egyben elkészítették az ország legnagyobb forralt borát is, amellyel megdöntötték a Gyöngyöstarjánban 2007-ben felállított eddigi rekordot. A forralt bort a téren felállított rozsdamentes lefedhető üstben készítették el és rögtön utána a helyszínen 2 dl-es műanyag poharakban kimérték. Az egyszerre történő ivás rekordját felállításához pedig a helyszínen információs pultokat helyeztek el hostessekkel, akik regisztrálták a kísérlet résztvevőit és átadták a részükre a helyszínén, a szabadban, hagyományos recept alapján elkészített forralt borral töltött poharat. Ezzel egyben megdöntötték az egyszerre történő tömeges ivás rekodját is, amelyet 2008.-ban a budapesti Városligetben állítottak fel 850 fővel.


A kísérlet végrehajtására a helyszínen felállított 500 liter térfogatú, szabályos henger alakú rozsdamentes élelmiszeripari tartályt a forralt bor készítése alatt alulról PB gázpalackról működtetett gázégőfejjel, a folyadékterében pedig 6kW teljesítményű élelmiszeripari merülőforralóval melegítették. A forralt bor elkészítésére Kráner Zoltánt és Szalai Istvánt kérték fel. A forralt bor készítése 12 óra 15 perckor kezdődött, amikor a helyi felajánlásból származó, összesen 17 darab szabványos műanyag, 20 liter űrtartalmú boroskannából a főzőedénybe öntötték az összesen 340 liter Olaszrizlinget, a gázégőt 12 óra 23 perckor meggyújtották és 12 óra 24 perckor hozzáadták az 1 kg szegfűszeget, 1 kg fahéjat, 0,2 kg vaniliarudat, 2 kg narancsot, 2 kg citromot és 30 kg cukrot. 14 óra 30 perckor 66,4 Celsius fok volt az üstben a bor hőmérséklete, ekkor Kráner Zoltán szakács további 2 kg cukrot öntött kóstolása után a készülő forralt borhoz.

Az összesen 380 liter bort teáskancsók segítségével 16 óra 14 perckor kezdték osztani, az osztás során egy pohárba átlagosan mintegy 1,8 dl mennyiséget adtak ki, így megállapítható, hogy kettőezer adagot meghaladó mennyiséget fogyasztottak el azok a jelen lévők, akik az együttes ivás rekordkísérletéhez regisztráltatták magukat nevük és lakhelyük irányítószáma megadásával és a regisztrációs ív aláírásával. 17 óra után, a regisztráció lezárásakor összesen 974 főt vettek nyilvántartásba, míg a kísérlet alatt az együtt ivók számának becslése is 850 fölötti számot adott, így megállapítható volt, hogy a forralt bor ivásban résztvevők tömege minden bizonnya elérte a 900 főt.

borivok1.jpg

borivok2.jpg

borivok3.jpg

Címkék: bor tömegszerűségi mennyiségi

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rekordok.blog.hu/api/trackback/id/tr485520229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása