Dunaföldvár Város Önkormányzata 2004. május 1.-én a Duna parti szabadidő parkban egyetlen főzőedényben a szabad tűzön 7550 adag húsgombóclevest készített el. A főzésre az olasz testvérvárosuk közreműködésével, az Európai Unióhoz való csatlakozás alkalmából kerül sor.
Nagy Gáborné polgármester vezetésével 5 óra 10 perckor vette kezdetét az étel elkészítése az olasz vendégek teflonozott óriás serpenyőjében, amely az alatta lévő gázmelegítő berendezéssel együtt teherautón érkezett a helyszínre Itáliából.
A roppant mennyiségű leves délben egy óra körül készült el, a belevaló húsgombócokat egy helybéli vállalkozó gombóckészítő masinájával "követték el" és az a kiosztáskor került a levesbe. A helyi specialitásból, amelyet kivájt buciban, mintegy ehető tányérban szervíroztak, délután 4 órára 7750 látogató lakott jól és az edény teljesen kiürült. Ezzel megdöntötték Benke Laci bácsi mesterszakács óriásbográcsának pörköltrekordját, mert abból csak közel 7 ezer adagot osztottak ki, bár igaz, súlyra a pörkölt tekintélyesebb volt.