2003. szeptember 7.-én a Budapest, XVIII. ker. Bókay-kertben, a SzeptEmber Feszt rendezvény második napján Racsits Erhart cukrász kiosztotta a legnagyobb aranygaluskát. Racsits Erhart az aranygaluskát előző éjjel készítette el. Az aranygaluska adatainak mérését az ANTSZ engedélynek megfelelő feltételekkel végezték el.
Ezek szerint:
- A tészta készítése 2003. szeptember 6.-án 22 órakor kezdődött. A nyersanyagból rudakat alakítottak ki, amit diós, fahéjas keverékbe hengergettek, egyforma darabokra vágták, sütőben egymás mellett kisütötték. Ez közel 10 órát vett igénybe.
- A tészta anyaghányada:
130 kg liszt
13 kg vaj
13 kg porcukor
4,4 kg élesztő
1 kg só
55 liter tej
9 liter tojás
5 kg dió
2 kg fahéj
5 liter olaj
- A vaníliaöntet az alábbiakból készült:
35 kg pudingpor
140 liter tej
10 kg cukor
5 csomag vaníliarúd
- 2003. szeptember 7.-én reggel 8 órakor az erre a célra készült állványra halmozták fel a tésztát és a vaníliaöntettel lelocsolták. Az állvány adatai:
3 méter átmérő
12 cikkelyből áll, a cikkely 1,5 méter hosszú és 78 centiméter széles
Az édességből 3208 adag került kiosztásra.