2003. szeptember 6.-án a Budapest, XVIII. ker. Bókay-kertben, a SzeptEmber Feszt rendezvény első napján, a budapesti önkormányzatok pörköltfőző versenye keretében a Zuglói Önkormányzat junior csapata elkészítette a maga apró pörköltjét.
Ez minden bizonnyal az ország legkisebb mennyiségben, szabad tűzön elkészült pörköltje. Az étel készítői, Bolevácz Attila, Bónizs Ferenc és Szabó Bernát egy 6 dl űrtartalmú, rőzsetüzelésű minibográcsban főzték meg a 120 g nyershúsból a pörköltjüket.
Felhasználtak még hozzá:
30 g apróra vágott vöröshagymát
5 g pirospaprikát
2 g fokhagymát
0,1 g sót
némi paradicsomot és zöldpaprikát,
mindezt zsírjára lepirítva, víz hozzáadása nélkül, csupán a zöldségek levében készre főzték. Az egy személy számára is csak kis jóindulattal két kenyértörlésre elegendő pörkölt a jelenlévő kóstoló drukkerek szerint kiválóan ízletes volt. A három általános iskolás versenyző teljesítményét a Bográcsszínpadon Benke Laci bácsi különdíjjal jutalmazta.
Aki ennél kevesebből csinál nyílt tűzön mikropörköltet, az jelentkezzen! A fiúk teljesítményét 143 grammal lehet "alulmúlni".