A martfűi városháza előtti dísztéren, a Martfűi Sörgyár 25. születésnapi rendezvényének helyszínén 2010. augusztus 17-én délelőtt a kb. 400 liter mennyiségű sörleves megfőzésére és kiosztására Csányi Sándor és Danyi Antal szakács vezetésével, a Termálhotel Martfű szervezésében, a város önkormányzatának részvételével és támogatásával került sor. A rekordkísérlethez előkészítésre került 8 hordó, összesen 400 liter martfűi gyártású, Soproni márkájú sör lezárt kegekben, 39 liter tejszín-helyettesítő konyhai ipari főzőkrém, 10 kg BL55 jelű finomliszt, 19 kg kristálycukor, 12 darab 2 literes üvegpalackban Rajnai Rizling fehér száraz bor a Varga Birtok Kft. termeléséből, 6 kg METRO főzőmargarin, 2 kg só, 1 kg szegfűszeg, 1 kg őrölt fahéj, 3 kg citrom, 6 l citromlé. 10 óra 35 perckor megkezdődött a margarin olvasztása, a bor fazékba töltése és melegítése, majd az olvasztott margarinba kevertek 5 kg lisztet. 10 óra 45 perckor a borból forralással fűszeres szirupot főztek, amelyhez 0,7 kg szegfűszeget és őrölt fahéjat használtak fel. 11 óra 10 perckor megkezdték a sör csapolását, a sört a két csapfejjel kisebb bográcsokba csapolták és így töltötték fel a főzőüstöt.
13 órakor megkezdték a citromok feldarabolását, ezzel egyidőben a boros fűszerkivonatot és a 8 kg cukrot öntötték a főzőedénybe. 14 óra 35 perckor további 8 kg cukrot és némi fahéjat adtak a készülő leveshez, majd hozzáadták az aprított citromot és 3 liter citromlevet, ezzel párhuzamosan folyamatosan keverték és hígították az előre elkészített rántást, amelyhez további 3 kg lisztet adtak. 15 óra 40 perckor hozzáadták a rántást a leveshez, majd további 3 kg cukrot és 3 liter citromlevet öntöttek a leveshez és készre forralták. Ezután szabványos 0,3 literes hiteles merőkanállal fél literes műanyag söröspoharakba adagolták a sörlevest, amelyet a rendezvény közönsége ingyenesen kaphatott meg. Az elkészült étel mennyiségét az alapanyagok és a főzési veszteség alapján legalább 430 literben határozták meg a jelenlévők, így a gyümölcsleveseknél alkalmazott 0,3 literes adag-mennyiséggel számítva, az egyszerre elkészült sörleves meghaladta az ezernégyszázas adagszámot, ezzel Martfű városa és a Termálhotel Martfű, mint társszervező, Csányi Sándor és Danyi Antal szakács közreműködésével felállította a legnagyobb sörleves magyarországi mennyiségi rekordját.