A tápiószentmártoni önkormányzat negyedik alkalommal rendezte meg 2008. november 15-én a hurkatöltő fesztivált. A városi Sportcsarnok és Tanuszodában mutatták be a rendezvény egyik kiemelt eseményeként a Fejős Pál vezetésével elkészített, kb. 5 méter hosszú, 12 cm átmérőjű műbélbe töltött óriás disznósajtot.
A rekordkísérlet előkészítése november 11.-én kezdődött meg a disznósajt alapanyagául szolgáló állatok levágásával a Fejős-Hús Kft. vágóhídján. Az előfeldolgozott nyersanyagok főzését 13.-án hajnali 3 órakor kezdték meg és 6 órakor fejezték be. Ezt követően 7 óráig lecsontozták a húst. Gépi darabolással először 20 kg szívet, vesét és nyelvet, majd 30 kg főtt sertésfejet, mintegy 14 kg bőrkét és bőrkelevet dolgoztak be a keverékbe, amelyet piros paprikával, csípős paprikakrémmel, borssal, fokhagymával, sóval és köménymaggal ízesítettek. Ezt követően egy 12 cm átmérőjű és 5 méter hosszú műbélbe töltötték, majd egy órán át abálták. 13.-án 8 óra 30 perckor az egy órás gyorshűtést 20 órás préselés követte, melynek során az üzem hűtőkamrájában méterenként mintegy 50 kg készárutömeggel terhelték a disznósajt-hengert. Másnap összehasonlító méréssel és számítással megállapították a disznósajt tömegét, melynek eredményeként a fajlagos tömeg 13,434 kg/méter lett, a rekord méretű disznósajt hossza pedig 477 centiméter. A tömege tehát 64,3 kg.
November 15-én 13 óra után pár perccel került bemutatásra a rendezvény közönségének az óriás disznósajt. A disznósajtot 13 óra 10 perckor Fejős Pál, a rekordkísérlet vezetője kb. 2 mm vastagságú szeletekre felvágta és kiosztották a fesztivál látogatói között, felállítva ezzel a 4,8 méterrel és 64 kg-mal a legnagyobb disznósajt magyarországi, egyben feltehetőleg a világ rekordját is.