2008. februárjának első hétvégéjén Felsőtárkányban, a Nemzetközi Kocsonya Főző Verseny keretében Jankó István szállodavezető szervezésében elkészíttették és bemutatták a világ legnagyobb kocsonyás tányérját. A helyi recept alapján készült házi kocsonyát az előző napon, kb. 5 óra alatt főzték meg a Park Hotel Táltos konyháján, majd másnap, szombaton a rendezvény keretében a legnagyobb tányérban tálalták fel a közönségnek.
A kocsonya tálalására felhasznált, gömbszelet alakú üvegtányér átmérője 118 cm, legnagyobb mélysége 10,5 cm volt és 7 mm vastagságú üvegből készült erre az alkalomra. A megdermedt kocsonyát és a rekord méretű üvegtányért szombaton 19 óra 20 perckor mutatták be a rendezvény közönségének. A legnagyobb kocsonyás tányér korábbi magyarországi méretrekordját közel 10 centiméterrel haladta túl az új hazai rekord.