2006.-ban immár tizedik alkalommal rendezték meg Kalocsán a Paprikafeszt rendezvényt. A híres piros paprika ünnepén, a 10. Jubileumi Paprikás Ételek Főzőversenyének keretében a Csajda Csárda előtti területen a színpad mögött felállítottak egy 3500 literes lapos, csónak alakú, gáztüzelésű főzőedényt. Ebben készítették el az ország legnagyobb mennyiségű paprikás aprógombóc ételét.
Gergely József, a Gergely-Gasztronomi Kft. tulajdonosa, Németh József, a kalocsai Csajda Csárda tulajdonosa és Nagy Gábor cukrász, a rekord mennyiségű gombóc készítői a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség számos tagja jelenlétében szeptember 23.-án szombaton, reggel 8 órakor kezdték el a hatalmas mennyiségű helyi specialitás elkészítését. Az ételhez a helyszínen egy paprikás-hagymás alapragut főztek és az előre, ellenőrzött körülmények között legyártott paprikás-sonkás, fűszeres burgonyagombócokat ebben a szaftban készre főzték. Az alapraguhoz összesen 64 kg zsírt használtak fel, ebben 100 kg hagymát pirítottak meg. A gombócokat tartalmazó ládákat 10 óra 41 perckor kezdték kirakodni. A rakodás során megszámolt 357 ládában egyenként átlagosan kb. 310 gombóc volt.
Egy gombóc tömegét kb. 6,2 grammnak mérték. 10 óra 45 perckor 8 csomag, egyenként 0,5 kg-os pirospaprikát tettek az edénybe, majd belekerült a számítással és becsléssel meghatározott, kb. 110600 gombóc. 11 óra 18 perckor pörkölt-alapból készült ragu-lét adtak a gombócételhez. 11 óra 25 perckor elkészült a paprikás-sonkás burgonyagombóc, amelyet 30-35 gombócot tartalmazó adagokban osztottak ki. A közel 660 kg össztömeget képviselő, legalább 110 ezer gombóc kb. 3350 adagnak felelt meg és ezzel Kalocsa városa és a szervező Gergely-Gasztronomi Kft. a Csajda Csárdával közösen felállította a legnagyobb mennyiségű, egyszerre egy edényben elkészített paprikás gombócétel magyarországi rekordját.