A Magyar Szikvízlovagrend képviseletében a nyári forróság közepette Czinger Csaba bejelentette, hogy 2006. július 9.-én, Győrött a Széchenyi téren a Jedlik Ányos szobor előtt, a helyi rendezvény keretében el kívánják készíteni az ország legnagyobb fröccsét, amely 2:1 arányban szódavízből és borból áll.
Az akkor 206 liter körüli mennyiségre tervezett fröccsöt az ország legnagyobb talpas poharában készítik el, amelyet Nagymágocson erre a célra gyártottak le. A Győri Vendégvárók Egyesülete, a Budapest Bortársaság Kft, a Magyar Szikvízkészítők Jedlik Ányos Lovagrend Juhász Imre szikvízkészítővel és Varga Lajossal az élen tehát 9.-én nekifogott, hogy felállítsák a legnagyobb fröccs magyarországi rekordját.
A győri bencés gimnázium előtt felállított színpadon 13 óra 30 perckor elhelyezték azt a hitelesen 230 literes üvegpoharat, amelynek oldalát 50 literenként jellel látták el és amelybe a fröccsöt töltötték. Először 5 kg kockajég került a pohárba, majd 183 palack 2004. évjáratú Balatonszőlősi Cuvee száraz fehér bort 0.75 literes kiszerelésben és 44 palack, egyenként átlagosan 1, 45 liter szódát tartalmazó műanyag szifont készítettek elő. A győri kanonok áldása után 15 óra 20 perckor megkezdték a fröccs töltését. A kész fröccsöt a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség részéről leellenőrizték és megállapították, hogy a 2 liter pontossággal épp 206 liter folyadék valóban kitűnő fröccs. Nem véletlen, hogy a teljes mennyiséget a jelenlévők között pillanatok alatt kimérték a helyszínen kapható 3 dl-es emlékpoharakba. Az ország legnagyobb fröccse tehát 137 liter borból és 69 liter szódavízből állt össze pár percre és ugyanennyi idő alatt fogyott is el Győrött, 2006-ban.